Unul dintre ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis: Numai in ceasurile marilor incercari ies la iveala gandurile ascunse ale inimilor omenesti. Numai cand cei iubitori de Hristos trebuie sa-I arate Domnului in chipul cel mai inalt devotamentul lor, numai atunci pot fi cunoscuti cu adevarat si ceilalti, care []Unul dintre ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:Numai in ceasurile marilor incercari ies la iveala gandurile ascunse ale inimilor omenesti.

Numai cand cei iubitori de Hristos trebuie sa-I arate Domnului in chipul cel mai inalt devotamentul lor, numai atunci pot fi cunoscuti cu adevarat si ceilalti, care par ucenici, dar nu sunt.

Numai atunci pot fi cunoscuti cei care stau printre apostoli, dar nu mai au in ei nimic din duhul ascultarii si al slujirii lui Dumnezeu, care parea totusi ca-l au candva.

Ce plin de evlavie era duhul Betaniei!Ce pline de iubire si adoratie pentru Hristos erau cele trei suflete alese si neuitate care locuiau in casa placuta Domnului Iisus! i ce clipe cutremuratoare traia atunci Domnul Iisus si toti ai Lui in intimitatea placuta a acestei case! i totusi, unul dintre ucenicii care fusese si el cand-va al lui Hristos nu mai simtea nimic din toate aceste bucurii sfinte si adanci.

El era stapanit acum de alt duh. i de altfel de gan-duri.

Cand satana i-a cerut pe ucenicii Domnului ca sa-i cearna cum cerni graul (Lc 22, 31), Dumnezeu a ingaduit, pentru curatirea lor, sa fie cernuti toti.

Caci numai cernerea aceasta putea dovedi ce era fiecare inauntrul sau. i numai cernerea aceasta il putea arata pe fiecare ce urmareste prin Hristos si langa Hris-tos.

Iata deci durerosul adevar: ca sunt unii dintre cei ce umbla cu Hristos, parand niste ucenici ai Lui, caci stau la masa cu Elsi se bucura de cea mai inalta pretuire in fata celor ce-L iubesc pe Hristos, dar sunt, in realitate, numai niste nevrednici si blestemati, profitori si umblatori dupa capatuiala si castig marsav.

Inima lor se dovedeste, pana la urma, ca este plina de uraciuni. Iar gandurile lor, ca sunt pline de siretenie si de viclesug amagitor (Ef 4, 14).

Pana la urma, ei se dau singuri pe fata ce sunt.

Ce dureros este sa vezi cand toata Lucrarea Dom-nului si toti slujitorii Lui sunt patrunsi de cutremurul raspunderii pentru starea si soarta Evangheliei cum unii dintre cei ce pareau frati incep sa-si dea pe fata ganduri vrajmase!Cand toti ai Domnului vorbesc intr-un fel, acestia incep sa vorbeasca in alt fel.

Cand, din dragoste si grija fata de Domnul, fratii umbla cu toata cumpatarea si intelepciunea, spre a nu face mai rau, ci mai bine Cauzei lui Hristos, ei, plini de neascultare si de viclenia duhului lui Iuda din ei, umbla vinovat, umbla nechibzuit, umbla da-ramand si indurerand peste tot, spre nimicirea Lucrarii lui Hristos.

Frate, ucenic al Domnului,daca prin duhul neascultarii de care te-ai lasat cumva stapanit te-ai rupt...