CAUT UN OM Despre Diogene, un invatat din vremea lui Alexandru Macedon, istoriile ne spun ca a iesit odata ziua la amiaza cu lampasul (felinarul) aprins in targ. Ce cauti, Diogene, cu lu manarea ziua la amiaza? il intrebara oamenii. Caut un om, raspunse Diogene. D apoi bine, mai Diogene, zisera oamenii, iaca, targu-i []CAUT UN OM Despre Diogene, un invatat din vremea lui Alexandru Macedon, istoriile ne spun ca a iesit odata ziua la amiaza cu lampasul (felinarul) aprins in targ. Ce cauti, Diogene, cu lu manarea ziua la amiaza? il intrebara oamenii. Caut un om, raspunse Diogene. D apoi bine, mai Diogene, zisera oamenii, iaca, targu-i plin de oameniIar altii adaugara: Diogene a bolunzit.

Dar invatatul isi tinea inainte vorba: Caut un om Diogene cauta un om inzestrat cu toate acele insusiri sufletesti care il fac pe om sa fie om adevarat si deplin. Un astfel de om nu afla el.

Tot asa si evanghelia de duminica ne spune ca bolnavul de la lacul Siloamului statea cu boala lui de 38 ani langa lacul tamaduitor si se tanguia, zicand: Om nu am care sa ma bage la vreme in scaldatoare . Ca si Diogene, bolnavul din evanghelie cauta si astepta un om , un om adevarat.

Omul pe care-l cauta Diogene si il astepta bolnavul din evanghelie este cautat si asteptat si astazi. Ca si bolnavul de la...