Multi se avanta spre Rugaciunea lui Iisus, dar nu vor sa-si taie patimile. Rugaciunea lui Iisus in inima este lucrare dumnezeiasca, si nu omeneasca, deci trebuie ca harul Sfantului Duh sa o lucreze in noi, sa se pogoare peste noi. Dar noi nu vrem sa ne taiem patimile, mai ales inaltarea mintii, astfel incat sa []Multi se avanta spre Rugaciunea lui Iisus, dar nu vor sa-si taie patimile.

Rugaciunea lui Iisus in inima este lucrare dumnezeiasca, si nu omeneasca, deci trebuie ca harul Sfantului Duh sa o lucreze in noi, sa se pogoare peste noi.

Dar noi nu vrem sa ne taiem patimile, mai ales inaltarea mintii, astfel incat sa placem Domnului si sa pogoare harul peste noi.

CINE ARE INALTAREA MIN II ESTE IN MANA DIAVOLULUI.

Cand stie ca il stapaneste pe om astfel, nici nu-l mai munceste in alt chip, pentru ca stie ca nu se mantuiesteNu este greu sa calatoresti in viata duhovniceasca. Important este cum capeti intai intelegerea, de ce [anume] trebuie sa te feresti si de ce [anume] sa te folosesti (discernamantul).

SA TE ROGI SA- I DEA DOMNUL RABDARE I SMERITA CUGETARE, ca sa ai pacea sufletului, in orice situatie, orice ti-ar zice cineva.

Parintele Dionisie de la Colciu