Pentru rugaciune e prea mic! Niste parinti se delectau in sudalmile ce le spunea pruncul lor cel mai mic. In sudalma pruncului, vedeau un semn de voinicie. Frumos mai stie sudui pruncul dumneavoastra! zise un trecator. Dar de rugat se stie ruga? Pentru rugaciune e prea mic, raspunsera parintii. Cand cineva il injura []Pentru rugaciune e prea mic!Niste parinti se delectau in sudalmile ce le spunea pruncul lor cel mai mic. In sudalma pruncului, vedeau un semn de voinicie. Frumos mai stie sudui pruncul dumneavoastra! zise un trecator. Dar de rugat se stie ruga? Pentru rugaciune e prea mic, raspunsera parintii.

Cand cineva il injura pe regeCand cineva il injura pe rege, indata e arestat si judecat. Este o lege cuminte, care apara de vatamare persoana regelui. Dar cand cineva Il injura pe Regele regilor nu pateste nimic. Nu-l aresteaza nimeni. Nici macar nu-l ocaraste nimeni.

O lege trebuie facuta si contra celor care Il vatama pe Regele regilor!Ce cauti aici?Intr-o duminica, pe vreme de furtuna cu tunete si trasnete, niste chefuitori petreceau la birt, cu strigate de betii si injuraturi. Pe usa intra fara de veste un credincios, uitandu-se in toate partile. Ce cauti aici? intrebara chefuitorii furiosi. Pai, sa ma iertati, dar tocmai acum trasni undeva prin apropiere si eu credeam ca a trasnit aici.

Litera legii si sudalmaDe cand eram copil mic, in casa...