Inca de mic, mama ma invatase rugaciuni si, mai ales, Tatal nostru. In casa noastra, drept in colt, era asezata icoana Maicii Domnului cu Domnul Iisus in brate. Mama intodeauna imi spunea sa privesc, atunci cand ma rog, la Maica Domnului. Imi indrepta ochii, cand ma rugam, catre Maica Domnului, si eu, invatand asa, cand []Inca de mic, mama ma invatase rugaciuni si, mai ales, Tatal nostru.

In casa noastra, drept in colt, era asezata icoana Maicii Domnului cu Domnul Iisus in brate. Mama intodeauna imi spunea sa privesc, atunci cand ma rog, la Maica Domnului. Imi indrepta ochii, cand ma rugam, catre Maica Domnului, si eu, invatand asa, cand mama nu era in casa si nici ceilalti, ma duceam la icoana sa vad cine este in interior.

Cateodata, sera, cand nu se aprinsese lampa, dar ardea focul, razele lui patrundeau in Icoana. Atunci vedeam o alta casa, un alt copil, cu alte asezari, pe care numai acolo le puteam deslusi. Ele se prevedeau din casa, insa mie mi se pareau din alta lumeAsa de mult iubeam eu locul si Icoana cu Maica Domnului si Pruncul in brate, incat imi erau nedespartiti!Intr-o noapte, pe cand dormeam langa tatal meu, m-am trezit plangand Ce se intamplase? Cineva Il luase pe Domnul Iisus din bratele Maicii Sale si-L dusese in capatul gradinii, aruncandu-L intre spini, iar eu ma tanguiam dupa El. Acest vis l-am inteles mai tarziu, dupa ce m-am intors la Domnul. El tanjea dupa mine inca de cand eram copil i ce bine zice Cuvantul: Tu ma cunosteai de pe cand nu eram decat un plod si in Cartea Ta erau numarate toate zilele mele .

Constantin Panzariu, din Marturia vietii mele Editura Agnos Sibiu, 2004