11 Niciodat cand am ascultat de frati, n-am ajuns r u si n-am regretat nici unii, dar cand n-am ascultat, totdeauna am cules numai dureri si nenorociri, c ci neascultarea totdeauna duce la r u. Si pe cei mici si pe cei mari. Mai ales pe cei mari, fiindc acestia isi inchipuie c ei nu mai au datoria s []11 Niciodat cand am ascultat de frati, n-am ajuns r u si n-am regretat nici unii, dar cand n-am ascultat, totdeauna am cules numai dureri si nenorociri, c ci neascultarea totdeauna duce la r u.

Si pe cei mici si pe cei mari.

Mai ales pe cei mari, fiindc acestia isi inchipuie c ei nu mai au datoria s asculte. Asa ceva nu se mai potriveste cu ei.

Nu-i pierzarea mai sigur pentru nimeni, ca pentru acestia.

Si nici intoarcerea mai grea ca a lor.12 S lu m bine seama la orice bune indrum ri, pan cand vremea salv rii n-a trecut.

C ci si mantuirea isi are o vreme a ei. Dac trece vremea aceasta f r folos, totul este zadarnic.13 Pe cat de statornic r mane Domnul in felul Lui, in gandurile Lui si in C ile Sale Sfinte, fat de ale oamenilor, tot pe aat de neschimbati r man si bietii oameni, in gandurile si c ile lor cele insel toare si potrivnice de ale lui Dumnezeu.14 Domnul Dumnezeu cere omului s cread , ca o conditie neap rat mai dinainte, pentru ca omul apoi s ajung s vad .

El vrea ca omul s cread mai dinainte in ceea ce ii va spune Cuvantul Lui.

Dar omul cere si el Domnului tot ca o conditie, ca mai intai s vad , apoi s ajung s cread .15 Dac am putea crede mai intai noi pe Domnul, deplin si intotdeauna, cu cat mai binecuvantate roade spre mantuire ar avea...