Ca sa traim fiecare dintre noi, avem nevoie de aer. Daca nu respiram, murim. Asa se intampla si in viata duhovniceasca. Daca nu avem si nu cautam harul lui Dumnezeu, daca nu ne legam de el sufletul nostru, viata noastra duhovniceasca, omul nostru cel launtric moare. i atunci se implinesc cuvintele: iti merge numele ca []Ca sa traim fiecare dintre noi, avem nevoie de aer. Daca nu respiram, murim.

Asa se intampla si in viata duhovniceasca. Daca nu avem si nu cautam harul lui Dumnezeu, daca nu ne legam de el sufletul nostru, viata noastra duhovniceasca, omul nostru cel launtric moare. i atunci se implinesc cuvintele: iti merge numele ca taiesti, ca te cunosc oamenii, dar tu esti mort, sufletul tau e mort. Percepi viata aceasta doar in ceea ce vezi si nu intelegi ca dincolo de lucrurile nevazute exista ceva mult mai mult.

Toate ne duc pana la poarta Imparatiei lui Dumnezeu, dar nu ne mantuieste decat pocainta si faptul ca ne impartasim din Trupul si Sangele Domnului.

Daca nu avem o viata de pocainta, daca nu avem o viata in care sa traiasca omul cel launtric pe care sa-l hranim din Hristos, care sa traiasca in rugaciune, in osteneala, nu o sa ne mantuim sufletul!De aceea, trebuie sa ne hotaram sa traim cu Hristos, sa ne legam viata de Hristos. Trebuie sa dam vietii noastre un echilibru in lumea aceasta, sa dam o stare de liniste, o stare de bine dincolo de ceea ce incearca cei din jur sa ne infricoseze Pr. Florin Miholca (Gersa, Bistrita)