Trimisii erau din partea fariseilor. Indat ce omul curajos, trimesul lui Dumnezeu, va vorbi undeva pentru a preg ti in oameni si intre ei calea Domnului, se vor ivi acolo neap rat si trimitii fariseilor, adic trimisii p catului. Trimisii lui satan. Trimisii r t cirilor si neascult rii de Dumnezeu. Ca s -l impiedice, ca s -i stea impotriv si s -l omoare. []Trimisii erau din partea fariseilor.

Indat ce omul curajos, trimesul lui Dumnezeu, va vorbi undeva pentru a preg ti in oameni si intre ei calea Domnului, se vor ivi acolo neap rat si trimitii fariseilor, adic trimisii p catului. Trimisii lui satan. Trimisii r t cirilor si neascult rii de Dumnezeu. Ca s -l impiedice, ca s -i stea impotriv si s -l omoare.

Drag suflete, dac si tu esti cumva un astfel de trimis al p catului, pentru a spiona calea Domnului, sau pe cei care o vestesc, bag bine de seam pe cine slujesti si in contra cui lupti! Dumnezeu Cel Atotputernic vede faptele tale si stie tot ce faci. Nu vinde si nu pari pe cei care nu ti-au f cut nici tie si nici nu fac altora nici un r u, numai pentru c sunt slujitori ai lui Hristos.

Nu-i urm ri si nu-i da pe mana celor ce le caut r ul.

C ci Dumnezeu te va bate odat pentru asta pe tine si pe urmasii t i. Si nimeni nu va mai fi s te scape.

Iar dac esti din aceia care ap r fariseismul, luptand contra sfinteniei, care ap r formalismul gol, impotriva tr irii cu fapta a Evangheliei lui Hristos, dac aperi litera impotriva Duhului, adic pretinzand c respecti scrisul Cuvantului, faci dezbin ri in dragostea si in unitatea Bisericii Domnului, prin tot felul de r st lm ciri, adic aperi legea impotriva harului si dac aperi comoditatea impotriva ostenelii pentru Domnul, atunci esti impotriva lui Hristos!Esti in slujba fariseismului, care sub lozinci frumoase, morale, moderne, ba chiar biblice, lupt s dezbine, s impiedice si s nimiceasc Lucrarea lui Dumnezeu!S stii c te asteapt in felul acesta plata focului vesnic!Dragul meu,...