Inteleptul Solomon spune, in Ecclesiast, la cap. 3, versetul 1: Pentru orice lucru este o clipa prielnica si vreme pentru orice indeletnicire de sub cer . Dar aici este si o conditie: se cere sa cunosti acea vreme, sa nu fii nepasator La inceputul Liturghiei Arhieresti, dupa invocarea Duhului Sfant, se rosteste: VREMEA ESTE SA LUCREZE []Inteleptul Solomon spune, in Ecclesiast, la cap. 3, versetul 1: Pentru orice lucru este o clipa prielnica si vreme pentru orice indeletnicire de sub cer .

Dar aici este si o conditie: se cere sa cunosti acea vreme, sa nu fii nepasatorLa inceputul Liturghiei Arhieresti, dupa invocarea Duhului Sfant, se rosteste: VREMEA ESTE SA LUCREZE DUMNEZEU .

In anul 1922, este chemat la Sibiu un preot tanar din Muntii Apuseni de catre Mitropolitul de atunci, I.

P.

S. Nicolae Balan. Paraseste cu greu frumoasele asezari din Certege unde s-a nascut si a crescut si Vidra unde a activat ca preot.

Atat la Certege, cat si la Vidra, lasa inmormantate cele mai dragi fiinte din viata lui. Mama, la Certege. Iar sotia cu cei trei copilasi, in Vidra.

A ajuns la Sibiu cu putine lucruri si cu singurul copil, Titus. La Sibiu se pregatea aparitia unei noi gazete pentru popor cu precadere pentru sate. Dupa Consfatuirea membrilor din conducerea Arhiepiscopiei, toti erau cu ochii spre Parintele nou venit in mijlocul lor. Parintele Iosif avea sa fie redactor la acea gazeta denumita profetic Lumina Satelor . Parintele stia foarte bine situatia celor care traiau in satele romanesti. Scopul gazetei era sa duca la popor mesajul sfant al invataturii Bisericii Ortodoxe. Populatia de la sate era lipsita de hrana duhovniceasca, hrana care sa le adape sufletele lor lipsite de Cuvantul lui Dumnezeu pe intelesul lor, simplu si curat.

Inca din primele numere, Parintele Iosif publica talcuiri din Evanghelie, istorioare si alte invataturi duhovnicesti. In scurt timp, cucereste, prin scrisul lui, foarte multi cititori ai frumoasei gazete LUMINA SATELOR . Munca era grea si istovitoare Desi a ramas singur sa compuna paginile revistei,...