Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: Cine e el? Mai degraba zi: Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca i mine . Crestini ortodocsi, pastrati cu sfintenie harul ce vi s-a dat! Nu ingaduiti ca el sa devina o chestiune de obisnuinta. Nu-l masurati dupa masura []Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: Cine e el? Mai degraba zi: Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca i mine . Crestini ortodocsi, pastrati cu sfintenie harul ce vi s-a dat!Nu ingaduiti ca el sa devina o chestiune de obisnuinta.

Nu-l masurati dupa masura omeneasca si nu va asteptati ca el sa para logic sau pe intelesul celor care nu sunt capabili sa patrunda nimic din ceea ce depaseste omenescul sau celor care cred ca il pot obtine altfel decat arata predania Sfintei Biserici a lui Hristos dintotdeauna.

Caci adevarata Ortodoxie, in mod necesar, apare cu adevarat nelalocul ei in aceste vremuri satanice; o minoritate din ce in ce mai accentuata a celor dispretuiti si cam nebuni , siliti sa traiasca in mijlocul unei mase al carei revivalism religios este inspirat de un cu totul alt fel de duh. De indata ce incepi sa afirmi ca: Acesti oameni nu fac lucrurile asa cum trebuie , trebuie sa te opresti si sa-ti dai un avertisment launtric. Chiar daca e adevarat asa cum se intampla adesea, intr-o anumita masura aceasta atitudine critica...