Imi aduc aminte ca intr-o zi eram la biserica din Sanicoara de langa Cluj si auzeam pe un frate spunand: In Numele lui Iisus Hristos sa se plece orice genunchi; al celor din Ceruri, de pe pamant si de sub pamant si toata limba sa marturiseasca, spre Slava lui Dumnezeu Tatal, ca Iisus Hristos este []Imi aduc aminte ca intr-o zi eram la biserica din Sanicoara de langa Cluj si auzeam pe un frate spunand: In Numele lui Iisus Hristos sa se plece orice genunchi; al celor din Ceruri, de pe pamant si de sub pamant si toata limba sa marturiseasca, spre Slava lui Dumnezeu Tatal, ca Iisus Hristos este Domnul (Flp 2, 10-11). i atunci mai spunea fratele: Sfinte Pavele, iarta-ma ca te intreb: de ce dai ordin ostilor ceresti si ingeresti sa-si plece si ele genunchii in fata Mielului? El, in fata caruia cei douazeci si patru de batrani se arunca cu fetele la pamant si cele patru fapturi viiDa, in fata Lui orice genunchi sa se pleceCineva spunea: Dar cine esti tu, Sfinte Pavele, sa poruncesti ostilor ceresti si ingeresti sa se plece inaintea Mielului? i s-a raspuns fratelui:Nu eu dau aceasta porunca, ci o da Duhul Sfant prin mine. i Duhul Sfant e Dumnezeu si Dumnezeu porunceste ostilor ceresti si ingeresti . i cei din ceruri, si cei de pe pamant, si cei de sub pamant, si toata limba sa marturiseasca ca Domnul este Iisus Hristos .

Deci si limba mea, si limba ta sa nu inceteze niciodata sa spuna: Slava Lui! Slava Lui! Slava Lui! . Aceluia Care ne-a rascumparat pe noi, si in fata Caruia, cum zice proorocul Daniel ca, atunci cand L-a vazut pe Domnul in vedenie, a cazut lesinat la pamant.

Iar Sfantul Ioan Evanghelistul, care n-a cunoscut femeie si lume, el, cand L a vazut pe Domnul, [cum scrie] in Apocalipsa capitolul 2, a cazut la pamant ca mort.

Tu, fratele meu, si eu, si tu, si noi toti, barbati si femei, noi, care am pacatuit si am intristat asa de mult pe Dumnezeu Tatal si pe Fiul si pe Duhul Sfant oare noi cum ne vom prezenta in fata Lui?Daca marii oameni ai lui Dumnezeu, cum a fost Daniel sau Sfantul Ioan, unul a lesinat si altul a cazut ca mort ce vei face tu si ce voi face eu? Ce vom face noi, dragii mei? Cred ca pentru mine nu se va mai gasi loc nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant, nicaieri.

Cand va veni Fiul Omului imbracat in toata slava,...