Dumnezeu nu va uita niciodat pe marii inaintasi ai Soliei Sale c tre Omenire, pe acei binecuvantati b rbati vrednici ai credintei Lui, care L-au iubit pe Domnul atat de mult si au f cut atata pentru El. Din pricina acestor inaintasi, Dumnezeu a f cut fata de toti urmasii lor, un leg mant de vesnic bun voint (Exod 20, 6). []Dumnezeu nu va uita niciodat pe marii inaintasi ai Soliei Sale c tre Omenire, pe acei binecuvantati b rbati vrednici ai credintei Lui, care L-au iubit pe Domnul atat de mult si au f cut atata pentru El.

Din pricina acestor inaintasi, Dumnezeu a f cut fata de toti urmasii lor, un leg mant de vesnic bun voint (Exod 20, 6).

S nu-i uit m nici noi, fiindc este sfant porunca: Aduceti-v aminte de eiFaptele credintei marilor nostri inaintasi si meritele p rintilor nostri credinciosi, au ajuns nu numai temeiul pentru care Dumnezeu i-a in ltat si binecuvantat pe ei insisi, pe acei care le-au avut aceste fapte si merite, cu ele devin apoi un vetnic temei, pentru care sunt primiti, ascultati si ajutati si toti urmasii acestora.

Din pricina p rintilor credinciosi, Dumnezeu nu-i leap d de tot nici pe urmasii lor cei nevrednici.

Ci pedepsindu-le vinov tia, este gata totusi s le arate bun vointa pe care dac o vor intelege, vor dobandi iar si pacea cu El, asa cum au avut-o p rintii lor.

Dragi p rinti, dac v iubiti cu adev rat nu numai sufletele voastre ci si pe ale urmasilor vostri, luati aminte la marele bine vesnic pe care li-l puteti face, intorcandu- v voi la Dumnezeu si devenind fii ai Lui, dac voi Il veti iubi cu adev rat si Il veti sluji vrednic pe Dumnezeu, El v va sfinti si pe copiii vostri (1 Cor. 7, 14).

Atunci, voi fiind pl cuti lui Dumnezeu, din pricina ascult rii de Hristos, veti atrage aceast dragoste a lui Dumnezeu si asupra fiilor vostri.

Apoi vor inv ta de la voi sfintenia i se vor deprinde s-o urmezeDar chiar dac n-ar vrea s fac acest lucru in zilele vietii voastre, va veni vremea cand, mai tarziu, in mijlocul necazurilor lor, ei isi vor aduce aminte de tot ce le-ati ar tat voi.

Atunci vor striga c tre Dumnezeu aducandu-I aminte de voi, p rintii lor credinciosi.

Iar El, din pricina voastr , Isi va aduce aminte de ei si-i va izb vi (Deut. 10, 15).

Bunule Doamne Te rug m s ne ajuti ca s tr im cu toat ascultarea inimii noastre in fata Ta, pentru ca si noi s l s m copiilor nostri nu numai pilda unei vieti vrednice, ci si un temei pentru care s poat si ei cere bun vointa Ta, in necazurile lor.

C ci Dumnezeu Insusi este Acela care are in toat vremea ochii indrepta si asupra Lucr rii Sale, p zind-o si ajutand-o ca s n-o lase prad vr jmasilor Lui.

Dumnezeu Insusi are toat grija fat de toat Cauza Sa, ca s nu fie z d rnicit de nimeni si de nimic i toti cei ce ii vor face vreun r u, vor avea de-a face cu mania si pedeapsa Lui.

Orice s-ar intimpla cu mine a zis p rintele Iosif, eu nu am nici cea mai mic ingrijorare si team de viitorul Oastei Domnului.

Oastea este a Domnului si Insusi El va purta grij de ea.

Dac n-ar fi fost a Lui, s-ar fi risipit demult. Dar fiindc este a Lui, nimeni n-o va putea smulge din Mainile Sale (Ioan 10, 28)Cand nimeni nu mai poate face nimic pentru slobozenia alor Lui, Domnul Singur, poate face totul.

Cand asupritorul este peste m sur de pornit, cand puterea vr jmas nu se mai teme de nimic, cand nici o raz de n dejde nu mai apare de nic ieri, cand toat vlaga Lucr rii Domnului pare nimicit , cand lucr torii cei r i, ind r tnici si dezbinati vor umbla f cand numai r u si ambitiosi si neimpiedicati, vor sem na stric ciunea, Dumnezeu Insusi va avea grij s le frang lor gatul, la vremea Sa fiec ruia, mai inainte de a putea ei frange Lucrarea Domnului.

S ne ridic m cu toat increderea, toate rug ciunile si toate strig tele noastre, toate lacrimile si toate sfasierile inimilor noastre ingrijorate de...