Doamne, foloseste-ne unde ai Tu nevoie de noi si cat e ne voie . N-am cautat sa stim daca drumurile acestea costa privegheri, costa lacrimi, costa dureri si atatea strangeri de inima, ci am plecat in Numele lui Dumnezeu. i i-am rugat pretutindeni pe unde am fost pe fratii lucratori sa ne insoteasca cu rugaciunile lor, ca []Doamne, foloseste-ne unde ai Tu nevoie de noi si cat e ne voie . N-am cautat sa stim daca drumurile acestea costa privegheri, costa lacrimi, costa dureri si atatea strangeri de inima, ci am plecat in Numele lui Dumnezeu. i i-am rugat pretutindeni pe unde am fost pe fratii lucratori sa ne insoteasca cu rugaciunile lor, ca de ei depinde de multe ori bunul mers al adunarii, in masura in care ei pot sa pregateasca sufletele pentru primirea lui Hristos, pentru primirea Duhului Sfant si pentru pastrarea curatiei duhovnicesti in adunarea lui Dumnezeu. Sa stiti, fratilor, ca sunteti o comoara pentru Domnul. i faca Domnul sa ne simtim si noi la varsta barbatiei lui Hristos. Sa nu trecem cu vederea usor pe un om care traieste in unele pacate de neingaduit!Fratii mei dragi, cand are omul nevoie de ajutor? Cand merge pe picioare sau cand cade? Sa n-asteptam fratii sa cada! Sa-i pregatim inainte de a cadea. Pentru ca, daca-i hranim cu Cuvantul lui Dumnezeu si vedem in ei o viata din Dumnezeu, atunci nu vor cadea. Dar sa nu ne obisnuim cu vechiul cantec al altora, cand un om a cazut si e de lepadat si il scoti afara. Nici Mantuitorul n-a procedat altfel. El a venit sa mantuiasca ce era pierdut. El a cautat pe oamenii pierduti, dar nu pe cei care au cunoscut odata Cuvantul si apoi au cazut. Pe acestia nu i-a mai cautat. Caci daca am pacatuit dupa ce am cunoscut, dupa ce am primit deplina cunostinta a adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacat. Caci pe acestia nu-i iarta Domnul; si chiar daca fratii cauta sa-i aduca in adunare, sunt o povara pentru adunare. Repet din nou: ei sunt o proteza in Corpul lui Hristos. Biserica n-are nevoie de proteze. Corpul lui Hristos n-are nevoie de proteze, ci are nevoie de madulare vii, de madulare naturale, de care sa se poata folosi oricand este nevoie. Pe care Dumnezeu sa Se poata baza si sa Se poata increde in ei. Fratele Nica si fratele Ghita sunt niste frati de nadejde in Ezeris si in partile acestea ale Banatului. Priviti-le viata si roadele lor, caci dupa acestea se pot cunoaste adevaratii credinciosi. De aceea cuvantul lor sa fie totdeauna cu har, dres cu sare. Sa fie judecat si luminat de Duhul lui Dumnezeu. Tot asa trebuie sa se spuna si despre cei care lucreaza impreuna cu Dumnezeu, cum s-a spus despre Domnul Iisus: El le vorbea ca unul care avea putere . Asa a vorbit Hristos si asa a fagaduit Apostolilor: Sa nu plecati din Ierusalim pana ce nu va vedeti imbraca cu putere de sus .

Iudeii L-au intrebat mereu: De unde ai luat Tu puterea aceasta? . L-au intrebat pe Domnul, pentru ca totusi, chiar daca nu voiau sa creada in El, tot vedeau o putere deosebita. Niciodata n-a vorbit vreun om ca Omul Acesta! .

Tu, fratele meu si sora mea, care iti place sa te lauzi, la tine ce fel de putere se poate vedea? Puterea pe care o avea si Domnul si care uimea...