Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura (cf. Mc 16, 15). Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este putere a lui Dumnezeu spre mantuirea a tot celui ce crede, iudeului intai si elinului (cf. Rom 1, 16). Scrieti in cuget poruncile Evangheliei si legile ei (Sf. Ioan Gura []Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura (cf. Mc 16, 15). Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este putere a lui Dumnezeu spre mantuirea a tot celui ce crede, iudeului intai si elinului (cf. Rom 1, 16).

Scrieti in cuget poruncile Evangheliei si legile ei (Sf. Ioan Gura de Aur).

Filozofia crestina este extraordinar de complicata; si cand te gandesti ca toata aceasta a iesit din Sfanta Evanghelie care este atat de simpla (Fournier).

Oricat va inainta cultura, nu va trece peste inaltarea morala a Evangheliei. Sunt incredintat ca ea este cu atat mai frumoasa cu cat o intelegem mai bine (Goethe).

Eu socotesc ca Evanghelia e absolut autentica, avand punctul de plecare in Iisus Hristos si care e asa de dumnezeiasca cum numai o data s-a aratat divinul pe pamant (Goethe).

Daca in Evanghelie s-ar gasi numai cele Noua Fericiri, eu as declara-o cu drept cuvant sfanta. Aceste cuvinte a smuls omenirea din barbarie. Ea s-a luminat numai in masura in care le-a putut intelege (Em. Bougaud Viata lui Iisus).

Evanghelia este un cer unde Dumnezeu ne face sa vedem minunatia...