1. Cand tot poporul nostru si toate popoarele vor cunoaste pe Dumnezeu, cand tot pamantul va fi plin de cunostinta Domnului cum este plin fundul marii de apele ce-l acopar, cand nu va mai fi nevoie sa spuna nimeni fratelui sau: Cunoaste pe Domnul! caci toti Il vor cunoaste , atunci, o numai atunci, []1. Cand tot poporul nostru si toate popoarele vor cunoaste pe Dumnezeu, cand tot pamantul va fi plin de cunostinta Domnului cum este plin fundul marii de apele ce-l acopar, cand nu va mai fi nevoie sa spuna nimeni fratelui sau: Cunoaste pe Domnul! caci toti Il vor cunoaste , atunci, o numai atunci, se va fi implinit si misiunea noastra profetica!Pana atunci nu.2. Cand toata Biserica noastra si toate Bisericile din lume vor straluci de fetele luminate si luminoase ale fiilor lui Dumnezeu, cand toata suflarea va lauda pe Domnul cu cele mai ceresti si nemuritoare cantari, cand toti ochii vor straluci de lacrimile dragostei si ale bucuriei sfinte, atunci, o numai atunci sa spuneti si voi, surorile mele, sa spunem si noi, fratii mei, ca avem dreptul sa ne odihnim! Atunci si numai atunci.

Pana atunci nu.3. Asa trebuie sa vedem noi rostul nostru si asa tre-buie sa ne dorim si mantuirea noastra!Cand se va implini asta si cum se va face ea?Aceasta este o taina si tainele acestea Dumnezeu le pastreaza sub stapanirea Sa.4. Dar sa fim incredintati de neclintit ca acest gand nespus de frumos se va realiza neaparat Tot ce incepe Dumnezeu, El va duce la bun sfarsit. Asa a fost ieri, asa, azi, asa in veac.

Ca vom fi pe pamant atunci sau vom fi de mult sub pamant, asta nu conteaza nicidecat!5. Cand va veni vremea randuita de Dumnezeu sa se implineasca acest stralucit el si sa se realizeze aceasta minunata fagaduinta, Hristos cel Viu, in a Carui Oaste am luptat cinstiti si statornici pana la moarte, va veni El Insusi acolo unde ne stie El ca odihnim si ne va trezi, sa ne bucuram de stralucita biruinta in care am crezut si pentru care ne-am jertfit si noi prin El.6. Cand suntem atat de puternic incredintati de acest stralucit adevar, ce ar mai putea sa ne retina si sa ne opreasca spre a nu ne darui in intregime acestui divin Scop, spre a ne cruta vreun efort sau vreo jertfa pentru mai grabnica si fericita ajungere la el?7. Tot ce impiedica aceasta slavita lucrare ori cauta sa o abata de la divinul ei destin este opera distructiva a diavolului, vrajmasul inrait si blestemat al planului lui Dumnezeu Cine din mijlocul ori din afara unei lucrari a lui Hristos creeaza probleme si tulbura unitatea dintre frati es te un lucrator diabolic, oricine este si oricum s-ar numi el!8. Diavolul este acela care de la inceput a facut dezbinarea si a creat diversiunea. i cu atata este mai primejdios cu cat vine in Numele Domnului si cu ver-setele Domnului, ca sa faca cel mai viclean si mai inveninat rau Lucrarii Domnului si copiilor Sai.9. Deprindeti-va sa-l descoperiti de la inceput, ca sa luati din timp masuri impotriva planurilor lui rele si a uneltelor sale dezbinatoare, care se prefac si ei slujitori ai neprihanirii si aparatori ai adevarului, ca sa-si acopere in felul acesta, cu justificari fratesti, dezbinarea lor nelegiuita si sa-si ascunda mandria ucigasa.10. Cand ati descoperit in vreun fel dezbinarea si dezbinatorul fratilor, nu mai stati pe ganduri si nu va inselati cu argumentele dulcege ale celor care sunt ne-pasatori de Casa si Lucrarea Domnului, fiindca ei insisi n-au jertfit nimic pentru ea. Ridicati-va hotarati pentru inlaturarea raului si a primejdiei.

In felul acesta veti salva si pe fratii nevinovati...