Sunt si neprihaniri false, fatarnice, care duc la moarte (Matei 5, 20). Dumnezeul nostru sa ne fereasca de aceste neprihaniri inselatoare, laudaroase, fatarnice. i sa ne dea neprihanirea adevarata, smerita, sincera, curata, care duce la viata. Ce frumoasa este neprihanirea adevarata, care nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu-l dispretuieste pe altul, ci []Sunt si neprihaniri false, fatarnice, care duc la moarte (Matei 5, 20).

Dumnezeul nostru sa ne fereasca de aceste neprihaniri inselatoare, laudaroase, fatarnice. i sa ne dea neprihanirea adevarata, smerita, sincera, curata, care duce la viata.

Ce frumoasa este neprihanirea adevarata, care nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu-l dispretuieste pe altul, ci se poarta totdeauna plina de bun simt, de modestie, de evlavie, de respect, de blandete si de bunatate!Adevarata neprihanire este totdeauna smerita si sincera fata de Dumnezeu si fata de frati. Nu se poarta cu nerecunostinta si nici nu raspunde prefacut si obraznic. Nu umbla dupa castiguri lumesti si nici nu-si cauta slava oamenilor. De aceea este scris despre ea asa de frumos:Adevarata neprihanire duce la viata, dar cel ce urmareste raul gaseste moarteaPe pamantul acesta, unde se da o necontenita si puternica lupta intre Bine si Rau, intre Adevar...