Apoi a sapat Isaac din nou fantanile de apa, pe care le sapasera robii lui Avraam, tatal sau, si pe care le astupasera Filistenii dupa moartea lui Avraam, tatal sau, si le-a numit cu aceleasi nume, cu care le numise Avraam, tatal sau. (FACEREA 26, 18) Urmasul lui Avraam, dorind pacea si ocolind certurile, se []Apoi a sapat Isaac din nou fantanile de apa, pe care le sapasera robii lui Avraam, tatal sau, si pe care le astupasera Filistenii dupa moartea lui Avraam, tatal sau, si le-a numit cu aceleasi nume, cu care le numise Avraam, tatal sau. (FACEREA 26, 18)Urmasul lui Avraam, dorind pacea si ocolind certurile, se muta din loc in loc, ridica altare spre slava Domnului, ducea o viata de rugaciune si alerga la Domnul dupa ajutor si aparare. Mereu vorbeste Biblia ca in acel timp de mari incercari si primejdii Isaac isi innoia legamintele sale cu Domnul, iar Domnul il asculta si il binecuvanta din pricina tatalui sau Avraam (Gen. 26, 24).

Dupa fiecare rugaciune si lupta, si legamant, Isaac si ai lui mai desfundau o fantana, pana cand le-au desfundat pe toate cele patru despre care spune acest capitol 26.

Cata lupta si cate certuri au avut urmasii lui Avraam pentru apararea izvoarelor de apa care erau pentru ei o conditie de...