Iar dand drumul multimilor, S-a suit in munte, ca sa Se roage singur. i, facandu-se seara, era singur acolo. (MATEI 14, 32) Sa duceti o viata intima cu Domnul, nu numai de adunare sau numai de familie. Ci o viata personala cu Hristos. Faceti-va timp sa stati cu toata inima deschisa in fata Domnului, asa []Iar dand drumul multimilor, S-a suit in munte, ca sa Se roage singur. i, facandu-se seara, era singur acolo. (MATEI 14, 32)Sa duceti o viata intima cu Domnul, nu numai de adunare sau numai de familie. Ci o viata personala cu Hristos. Faceti-va timp sa stati cu toata inima deschisa in fata Domnului, asa cum Isi facea El timp sa mearga seara pe munte, singur, sa se roage inaintea Tatalui si sa aiba partasie cu Tatal. Era in lumea aceasta plina de pacate, in care ispititorul cauta in toate felurile sa faca rau. tia cata nevoie avea de singuratate, de interiorizare, de rugaciune, de partasie intima cu Tatal.

Folositi aceasta metoda a lui Hristos. Chiar fara frati, duceti-va singuri cateodata si retrageti-va in rugaciune si interiorizati-va, si asezati-va cu toata inima deschisa in fata lui Dumnezeu. Veti vedea cu cata putere va veti intoarce. Atunci veti pasi peste valuri cum a pasit Mantuitorul noaptea peste furtuna. Atunci, la un cuvant, se vor linisti toate si-i veti putea linisti si salva pe cei care sunt cuprinsi de valuri de pieire. Interiorizati-va. [Cautati] viata de interiorizare, de rugaciune cu Dumnezeu. Retrageti-va cat puteti si puneti apas adanc pe continutul vietii si pe curatirea launtrului.

Traian Dorz, din Cuvinte la Sarbatorile Literare , Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2012, pg. 388-389Despre anuntul planului de citire al Bibliei in anul 2023:PLAN DE CITIRE A BIBLIEI IN 365 DE ZILE (Anul 2023)