Inconjurat de cetele ingeresti, vine pe norii cerului Judecatorul. Se clatina cerul si pamantul, stelele cad din cer (Matei 24, 29, 30). i, iata, inaintea Judecatorului, se aduna neamurile lumii, si va desparti El oile de capre. Clipa groaznica! Se va descoperi cugetul nostru. Toate faptuirile zilelor trecute in chipuri vii se vor scula, inaintea []Inconjurat de cetele ingeresti, vine pe norii cerului Judecatorul. Se clatina cerul si pamantul, stelele cad din cer (Matei 24, 29, 30). i, iata, inaintea Judecatorului, se aduna neamurile lumii, si va desparti El oile de capre. Clipa groaznica! Se va descoperi cugetul nostru. Toate faptuirile zilelor trecute in chipuri vii se vor scula, inaintea ochilor mintii noastre, parca intrupate in carne si in sange.

Iata, in fata noastra, sta un batran sarac, umilit si chinuit, mai mult gol, pe care noi l-am alungat de la cerdacul nostru. El intinde mainile uscate si cere pentru Hristos. Noi inchidem ochii si, cu un oftat de durere, ne intoarcem de catre groaznica vedenie, dar in zadar: nu poti fugi de cugetarea la ea.

Mai departe chipul slabei si sarmanei copilite care, sarutand mainile noastre, ne cerea noua sa-i salvam sufletul si trupul ca se pierde i inca i inca O! Noi cerem ca macar muntii sa ne striveasca si sa ne scape de aceste vedenii! Nu? i atunci va zice Imparatul: Am fost flamand si nu Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete si nu Mi-ati dat sa beau. Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic (Matei 25, 41, 42)Oare noi chiar nimic nu vom face ca sa scapam de osandire groaznica? Inca nu este tarziu. Sa ne grabim!Domnul ne cheama staruitor, preaiubitilor. i ne asteaptaParintele Vladimir POPOVICI Isus Biruitorul , nr. 8 / 16 feb. 1936