Doamne-n saptamana asta, grea a patimilor Tale fa sa-ti suferim alaturi, cand Tu sui a Crucii cale Sa simtim si noi cum crucea ne apasa si ne doare Sa simtim cum arde biciul peste sange si sudoare. Doamne, sa-si simtim alaturi fiecare lovitura sa rabdam aceasi hula si batjocora si ura, sa platim cu-aceleasi lacrimi []Doamne-n saptamana asta, grea a patimilor Talefa sa-ti suferim alaturi, cand Tu sui a Crucii caleSa simtim si noi cum crucea ne apasa si ne doareSa simtim cum arde biciul peste sange si sudoare.

Doamne, sa-si simtim alaturi fiecare loviturasa rabdam aceasi hula si batjocora si ura,sa platim cu-aceleasi lacrimi si cu-acelasi sange toatesa simti si Tu, ca ne doare, c-am trait candva-n pacate.

Doamne, ia-ma si pe mine sa-mi pun umarul sub cruce,macar partea mea de vina, sa-ti ajut sa mi-o pot ducemacar sarcina mea, Doamne, sa m-apese si pe mine,e deajuns cati ani din viata, ti-am facut numai rusine.

Sus, pe Golgota Iisuse, cand pe cruce-au sa te-ntindafa si firea mea cea veche, rastignirea s-o cuprinda,si privindu-ti agonia s-o vad si pe ea cum moaretu sa te cobori de-acolo, dar ea-n veci sa nu coboare.

Iar in clipa Invierii, piatra cand se da-ntr-o parte,sa se vada ca din groapa, ai iesit fara de moarteSfintele Mironosite si-ai tai ucenici sa vadasi-ale mele semne alaturi, si-nvierea mea s-o creada.

Atunci stiu ca si-n a doua fericita Inviereas veni si eu cu tine, in marire si putere,ca dac-am rabdat alaturi in batjocori si rusinevom fi alaturi si-n marire, sa imparatim cu tine. Traian Dorz