Ma aplec pe locul unde a stat infipta Crucea ras tignirii si incep sa ma rog: Iisuse, Mantuitorul meu Cel Scump! Iti multumesc ca m-ai adus pe locul acesta mare si sfant al rastignirii Tale. Iti multumesc ca m-ai adus aici nu numai cu vaporul si cu picioarele, ci m-ai adus mai demult, cu sufletul. O, []Ma aplec pe locul unde a stat infipta Crucea ras tignirii si incep sa ma rog:Iisuse, Mantuitorul meu Cel Scump! Iti multumesc ca m-ai adus pe locul acesta mare si sfant al rastignirii Tale. Iti multumesc ca m-ai adus aici nu numai cu vaporul si cu picioarele, ci m-ai adus mai demult, cu sufletul. O, bunul meu Mantuitor! Cat de mult ai umblat Tu dupa mine, sa ma poti atrage aici. M-ai chemat cu glas dulce, si eu nu Te-am ascultat, m-ai batut, si eu nu Te-am priceput, o a uce grea, de necazuri, mi-ai pus pe umeri, si eu n-am inteles-o.

Pe urma ai deschis in fata mea mormantul pieirii mele trupesti si sufletesti. Abia atunci m-am ingrozit, abia atunci am alergat la Tine, abia atunci Te-am aflat pe Tine, abia atunci am alergat si am scapat aici sub Crucea Ta unde am aflat iertare, mantuire si viata. Aici la picioarele Crucii mi s-au deschis ochii sa inteleg ca Tu, Mantuitorul meu Cel bun, ai suferit si ai murit pentru mine, pentru pacatele mele, pentru iubirea mea si mantuirea mea.

Iisuse, Mantuitorul meu Cel bun! Astazi traiesc prin Jertfa Ta. Tot ce sunt si tot ce am este Jertfa Ta cea Sfanta. Aici dedesubtul Crucii Tale am auzit spunandu-se ca e ingropat Adam. Dar nu este ingropat numai Adam, ci este ingropat si trecutul meu cel pacatos, este groapa trecutului meu peste care a picurat Sangele Tau cel scump si m-a inviat la o viata noua.

Iisuse Bunule! Stau pe locul unde Sangele Tau a curs valuri din sfintele Tale maini si picioare, imi deschid larg toata inima mea si toata fiinta mea; stau aici la picioarele Crucii cu toate pacatele mele si cu toate lacrimile mele, ca Sangele Tau sa picure peste mine si sa ma spele de orice pacat (1 loan 1,7). Iti multumesc, bunule Doamne, ca mi-ai aplecat viata la picioarele Crucii, ca mi-ai ajutat sa aflu acest izvor de iertare, de viata si de mantuire. Fie ca nimenea si nimica sa nu ma mai poata ridica de aici, de la picioarele Crucii Tale.

Iisuse, Mantuitorul meu Cel scump! Tot ce sunt si tot ce am este Jertfa Ta cea scumpa. Prin ea am scapat de la moarte, prin ea traiesc, prin ea predic, si eu socot ca n-am o alta chemare in aceasta lume decat sa Te predic pe Tine Cel Rastignit (1 Corinteni2,2) si sa aduc mereu suflete aici ta acest Izvor de viata si mantuire.

Iisuse, Mantuitorul meu Cei bun! Tu stii ca am venit aici cu o hotarare. Am adus hotararea sa traiesc o viata cu Tine, sa traiesc o viata pentru Tine si sa ma jertfesc pentru Tine si lucrul Tau. Am adus aici aceasta hotarare sa o intaresc cu Sangele Tau, caci fara de acest sigil hotararea mea n-ajunge nimic si n-are nici o putere. Desfac aici in fata Crucii Tale hotararea mea, ca sa primeasca pecetea...