Se implinesc, anul acesta, 100 de ani de cand Parintele Iosif Trifa, cercetat de Duhul lui Dumnezeu si constient de nevoia acuta a poporului nostru de a cunoaste Cuvantul Sfintelor Scripturi, a luat o frumoasa initiativa de a cumpara pentru Oastea Domnului o tipografie. Ne trebuie neaparat o tipografie gandea Parintele , o tipografie []Se implinesc, anul acesta, 100 de ani de cand Parintele Iosif Trifa, cercetat de Duhul lui Dumnezeu si constient de nevoia acuta a poporului nostru de a cunoaste Cuvantul Sfintelor Scripturi, a luat o frumoasa initiativa de a cumpara pentru Oastea Domnului o tipografie.

Ne trebuie neaparat o tipografie gandea Parintele , o tipografie a Oastei prin care sa putem scoate carti multe, frumoase, bogate si ieftine ( Istoria unei Jertfe , vol. 1, pag. 313).

Astfel, in Foaia Lumina Satelor , nr. 5, din 27 ianuarie 1929, aparu urmatorul anunt: Tiparul in slujba Domnului: o Tipografie a Oastei Domnului . O initiativa care s-a concretizat in luna noiembrie a aceluiasi an, sacrificand Parintele o mare parte din mostenirea lasata de parintii sai. Multi au fost vrajiti de dulceata si fiorul sfant al cuvintelor ce ieseau la lumina de sub tiparul acestei Mirese a Vantului . i eu, personal, sunt un pescuit in mreaja cuvantului scris atunci cu multa jertfa. Nu pot sa uit ca prima carte a Parintelui citita de mine a fost 600 de Istorioare . Un frate batran a desfacut-o in foi de cate 100 de istorioare si umbla cu ele printre frati cu multa grija sa nu fie aflat de militie. Multa caldura si lumina aduceau sufletelor noastre cartile tiparite de Parintele in acei ani grei. In vremea prigoanei comuniste, sa detii si sa poti da si altora aceste carti era un adevarat act de mare curaj.

Imi aduc aminte cand, in una din adunarile noastre, militia a prins de veste si a dat buzna in adunare, confiscand Biblii, carti de cantari, caiete scrise de mana sau la masina de scris. Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost dusi la postul de militie, unde, siliti...