Este o mancare rapida si satioasa, pe care o prepar mai ales cand imi ramane carne de la o friptura preparata anterior.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.

Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.

Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.

Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.

Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.

Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.

Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.

Se poate adauga la sfarsit, cascaval afumat, sau de ce nu parmezan. Cartofii se pot prepara fie fierti, ca si cartofi natur, fie prajiti sau la cuptor ca in cazul de fata. Se mai pot adauga si cateva fire de marar, alaturi de patrunjel. Busuiocul poate fi inlocuit cu rozmarin. Printre cartofi se pot strecura si cativa graunti de usturoi.