Imi place textura la tortellini pe care-i cumpar. Pe umplutura nu prea pun mare baza, pentru gustul nostru de ardeleni trebuie si ceva carnita. In bucataria mea au poposit o minunatie de hribi de padure si m-am gandit ca fac casa buna cu pastele. Bineinteles prepararea ia putin timp, in 30 minute masa delicioasa si consistenta este pregatita. Ramane daca doriti sa adugati langa un pahar cu vin alb demi-sec. Daca am folosit tortellini italieni, sunca de Praga, hribi si legume ardelenesti ce fel de fusion este acesta ?:)))Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu servet de hartie. Tocati cepele si usturoiul care le caliti usor in ulei pana se inmoaie . Puneti la prajit si sunca taiata cuburi . Adugati ciupercile, ardeiul iute feliat. Sarati. Amestecati si dupa 5 minute se pune si smantana. Lasati la foc mic inca 5-10 minute avand grija sa nu scada sosul prea mult. Daca este nevoie adugati 50 ml apa. La sfarsit gustati condimentati cu putin praf de nucsoara si asezonati cu patrunjel verde Servit tortelini impreuna cu delicioasele ciuperci de padure, sunca si smanatana.

Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare in momentul in care apa incepe sa clocoteasca .