Orecchiette-le mi-au fost daruite in urma cu cateva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Cand le-am primit, mesajul a fost: astept om reteta faina cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Intre timp, am primit si ulei Affiorato de la Galantino, adica cel mai bun ulei de masline, de la prima presa, tot din Bari ;) Asa ca m-am pus la treaba ;) Sper ca m-am conformat ;) No, tot am incercat sa probez anghinarea, nu prea mi-a reusit, de data asta am folosit conservata, mi-a placut. Asa ca va aduc o reteta faina de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)Pastele orecchiette colorate se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Intre timp se pun la calit ceapa, ardeiul si inima de anghinare, in putin ulei de masline, se asezoneaza de sare si piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre final se adauga cubuletele de rosii si se mai lasa la gatit cca. 10 minute, pana se impletesc armonios toate gusturile ;) Pastele se aseaza pe o farfurie, apoi se adauga amestecul de legume ;) Se presara parmesan ( am sarit etapa asta!) si se asezoneaza cu frunze de salvie ;) Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fara parmezan ;) Spor si pofta buna!