Facem un pastrav cu legume la cuptor? Pana aici totul e in regula si bine, dar printre legumele pe care vreau sa le facem langa pastrav v-as propune ceva nou si inedit, ghicim? da, daridichi la cuptor. Este un deliciu! Daca ar fi sa va descriu gustul si textura as spune ca seamana foarte bine cu telina coapta doar ca la gust avem ceva nouputin acrisor, intepator(foarte, foarte bun) iar in interiorul si-a pastrat aproape toata zeama. Deci, la treaba.

Curatam, spalam foarte bine pastravul. Curatam si spalam legumele. Saram, piperam pastravul dupa gust. Punem cateva felii de lamaie in interiorul pastravului pentru aroma si savoare.

Asezam pestele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si langa el punem legumele feliate(bucati mai mari) si pe acestea le saram. Stropim cu ulei de masline pastravul si legumele. Punem tava in cuptorul preincalzit, la foc moderat pentru 40-45 minute. Intoarcem pestele si legumele dupa primele 20 de minute. Recomand sa folositi o spatula pentru pastrav. Servim si un mujdei de usturoi langa acest preparat de exceptie.