Ce va pot spune despre aceste desert? Intr-un cuvante DELICIOS! Si daca nu ma credeti pe cuvant,incercati si va veti convinge. Merele coapte in combinatie cu caramelul si inghetata,va va face sa mai cereti o portie.tripla!!! Asa am facut si noi,iar urmatoarea portie n-a mai fost doar din doua mere de persoana. O sa vedeti poza la final :) Imbunatatita :D Mai jos,va voi lasa ingredientele pt doua portii.

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.

Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.

Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.

Amestecam.

Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu autorul unei pensule de silicon,ungem bine merele.

Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 180 grade.

Intre timp,amestecam cu ajutorul unei furculite,untul rece(cele 20 grame),taiat bucatele cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Scoatem merele din cuptor si presaram peste ele toata compozitia de unt,zahar si faina.

Mai dam la cuptor pt inca 10-15 minute.

Compozitia de unt,zahar si faina va deveni crocanta.

Scoatem vasul din cuptor,punem merele in farfurie,iar deasupra punem cate 1-2 cupe cu inghetata de vanilie.

Servim imediat!!!Va spun inca odata ca trebuie sa gustati ca sa va dati seama de bunatate e in farfurie. Urmatoarea portie pe care am facut-o a fost tripla(n-am glumit deloc) pe care am imbunatatit-o si cu niste crema de ciocolata. Mmmmm.yummyyyy!!!Ce spuneti? V-am convins? :)