Aveam cateva mere ce stateau in cosul de fructe cam de multisor.

M-am gandit sa le fac un tort.

Asa ca am purces la treaba.

Nu am facut poze,ca aveam postat tort de mere,Pe parcurs mi-a venit ideea sa-i fac o crema cu mascarpone.

Si cum toate cele necesare le aveam in frigider a iesit o bunatate de tort!Pune 3 linguri de zahar intr0o cratita (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic.

Cand zaharul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratita de pe foc si tapeteaz-o pe margini prin miscari circulare.

Lasa caramelul sa se raceasca.

Merele spalate,curatate de coaja si scoasi samburii pune-le in cratita de jur imprejurul cratitei si un mar in mijloc.

In orificiul ramas liber de la scoaterea samburilor pune o bucatica de unt si 2-3 visine din dulceata.

Da cratita la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 de minute.

Cat merele stau la cuptor mixeaza albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea fermaa.

Adauga pe rand galbenusurile,apoi zaharul vanilat.

Scoate telurile din vas si pune faina amestecand usor de jos in sus pana la omogenizarea completa.

Scoate cratita din cuptor si toarna aluatul peste mere.

Da cratita la cuptor in continuare pana la rumenirea blatului.

Fa testul cu scobitoarea pentru a te convinge ca blatul este copt.

Cand blatul este copt,lasa-l 10 minute sa se raceasca,apoi il poti rasturna pe farfurie.

Pui farfuria deasupra cratitei si cu o miscare ferma rastorni blatul.

Crema de mascarpone:Mixeaza frisca impreuna cu zaharul pana se intareste(sta mot).

Adauga mascarpone cate o lingura mixand continuu.

Pune crema peste mere netezind-o usor cu un cutit sau paleta.

Deasupra presara cateva ornamente din ciocolata .

Adauga putina sare cind mixezi albusurile. Zahar vanilat am folosit din cel facut in casa(zahar pudra0,500 kg.+4 pastai de vanilie crestate)