Pentru Mos Craciun :)Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost deplina!Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa.

Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit.

Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si la sfarsit, albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt, pentru 15-20 de minute, la o temperatura de 180 grade.

Intre timp pregatim glazura. Se mixeaza albusul spuma, se adauga sucul (zeama ) de lamaie, amidonul si putin cate putin, zaharul pudra. Se continua mixarea pana ce glazura are o textura densa, lucioasa.

In glazura astfel obtinuta, se pot adauga diferite nuante de colorant.

Dupa coacerea si racirea treptata a negresei, se decupeaza formele de braduti. Fiecare bradut in parte, se va glazura si orna dupa plac!Recomand ca negresa sa fie coapta intr-o forma cat mai intinsa.