O salata este binevenita oricand pe masa, mai ales cand doresti o mancare usoara, ieftina si fara efort!Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).

Separat, fierbem ouale (10-15 minute).

Cat timp fierb pastele, pregatim celelalte ingredinte si le amestecam intr-un vas: - tocam cepele marunt;- adaugam tonul din conserva (daca e in suc propriu trebuie sa fie bine scurs, daca e in ulei il adaugam cu tot cu ulei);- curatam maslinele de samburi;- radem cascavalul (pe razatoarea fina);- adaugam porumbul bine scurs.

Dupa ce am scurs bine pastele de apa le adaugam peste celelalte ingredinte.

Curatam ouale de coaja si le taiem dupa preferinta; la fel procedam si cu rosiile.

Ornam cu verdeata si condimentam dupa gust (cu sare, piper, ulei, doar daca este necesar).

Amestecam si servim.

Pofta buna!Eu am folosit 2 conserve mici de ton in ulei (40gr/ fiecare) dar puteti folosi una mare in ulei sau suc propriu (cea din urma, foarte bine scursa de apa). Puteti folosi si alta varietate de paste. Ouale le fierbeti dupa preferinta (moi, cleioase sau tari). In salata mai puteti adauga ce ingrediente va plac (frunze de salata verde, legume crude sau fierte etc).