Blat:Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat cu aroma de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacao si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 180 C, pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cacao:Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga cacaoa si se freaca in continuare pana se topeste zaharul.

Crema de ricotta si cocos:Se freaca ricotta cu zaharul pana devine spuma si apoi de adauga cocosul colorat mozaic si se amesteca impreuna.

Asamblare:Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.

Pe prima felie de blat se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si esenta de vanilie. Apoi se pune crema de ricotta si cocos deasupra si se intinde pe foaia de blat.

Punem a 2 a felie de blat si il insiropam si aceasta felie, apoi punem crema de cacao si o intindem bine pe toata foaia de blat. ( din crema de cacao oprim putin ca sa ungem capacul tortului.)Si ultima foaie de blat ramasa care e si capacul se pune restul de crema de cacaoa si se intinde un strat subtire.

Intindem 500 g din pasta de zahar si acoperim tortul.250 g de pasta de zahar ramasa o impartim in 3 parti egale si o colaram cu colorant alimentar rosu, galben si verde din care facem florile si frunzele ca si in foto principala.

Pofta buna!