- Carnea se taie cubulete si se tempereaza cu sare, piper negru macinat, dafin, boia de ardei, pasta de ardei paprika,unsturoi, chilli picant, cimbru verde praspat si se toarna vin alb.

Lasam la marinat cateva ore. - Intr-o tigaie punem untura la incins si adaugam carnea scursa din marinata si lasma sa se prajeasca cuburile de carne pana devin rumena, la foc mediu.

Punem ceapa tocata marunt si apoi dupa vreo 5 minute aduagam marinata in care a stat carnea si lasam sa se inabuse inca 4 minute sub capac. Adaugam varza maruntita acra (care in prealabil a fost spalata de s-3 ori cu apa rece, sa nu fie prea sarata). Amestecam bine si lasma sa se prajeasca si ea, acoperind cu capac. Amestecam din cand in cand. Temperam daca mai e nevoie si adaugam inca untura. Cand s-a inmuiat varza si carnea e gatita, stingem. Servim cu mamaliguta sau cu paine de casa.