Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt. Se toarna berea in tava. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute. Se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute. Serviti pestele asezat estetic pe un platou decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii. Ca si garnitura am avut legume sotate. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun. Pofta buna !!!Cimbrul este un condiment foarte potrivit pentru pastrav. Pastravul are o carne mai uscata, folosind unt ii dati savoare.