O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna . Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul .

Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii . Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html . Aceasta frumoasa provocare a fost lansata, asa cum am mai spus, pe blogul Bunatati de prin lume adunate http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.htmlEu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine, dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor, sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker, pachet de 6 foi echivalentul a 10gr. Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale . Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile . In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste. Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele. Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca . Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca .