Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.

Da, imi doresc un Panini Maker, drept pentru care va invit cu maaare drag sa testati aceste clatite senzationale :X Umplutura este combinatia perfecta pentru orice pofticios . Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bune pot fi :)))Punem faina intr-un vas adanc ( pentru clatilele cu cacao punem faina impreuna cu cacaoa ), formam un crater in mijlocul ei si spargem ouale . Adaugam un praf de sare peste oua si incepem sa amestecam cu telul para pana obtinem un amestec omogen. Adaugam uleiul, apoi laptele, putin cate putin, amestecand continuu pana ce tot lichidul este incorporat si obtinem un aluat fara cocoloase, de consistenta unei smantani proaspete. Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic. Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in tigaia incinsa, pe care o tinem in cealalta mana si o rotim usor astfel incat fundul tigaii sa fie acoperit uniform .

Cand suprafata se usuca iar marginile se dezlipesc usor de peretii tigaii, intoarcem clatita pe partea cealalta ( eu le intorc cu mana, desi-mi reuseste destul de bine si partea cu clatita-n aer :)) ). Cu miscari circulare, miscam tigaia 10-15 secunde pentru a coace clatita si pe cealalta parte. Rasturnam clatitele, una peste cealalta, pe o farfurie plata. Cand terminam de copt ne vom ocupa de umplutura :Mai intai preparam crema de vanilie: Intr-o cratita adanca turnam jumatate din cantitatea de lapte si adaugam cateva picaturi cu extract de vanilie. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, adaugam si jumatate din zahar si faina. Amestecam bine cu telul para si turnam prin sita in laptele de pe foc.

Amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas si le incorporam in crema usor calduta. Lasam crema sa se raceasca complet inainte de a umple clatitele. Pentru nucile caramelizate:Topim zaharul pana devine lichid ( avand grija sa nu-l ardem ), adaugam nucile maruntite si amestecam cu o lingura pret de 2-3 minute, pana simtim miros de nuci prajite. Turnam amestecul de nuci caramelizate pe hartie de copt, nivelam si asteptam sa se raceasca, dupa care-l rupem in bucati mici. Curatam marul de coaja si-l taiem cubulete.

Asamblare :Fiecare clatita se unge cu crema de vanilie, apoi presaram cubulete de mar si bucati de nuci caramelizate.

Rulam clatitele dupa preferinte si servim cu maaare pofta si placere .

Cantitatea de lapte poate fi mai mare sau mai mica, in functie de marimea oualor, dar si de calitatea fainii. Am folosit o tigaie cu diametrul de 20 cm. Se obtin cate 6 clatite simple si 6 clatite cu cacao.