Detalii Clatite cu umplutura de dovleac placintar
Ingrediente:
Clatite: doua oua,
un praf de sare,
4 linguri zahar,
esenta de vanilie,
100 ml sana,
100 ml apa minerala,
doua linguri ulei,
doua linguri de gris,
cu varf,
4 linguri de faina,
cu varf,
Umplutura: 250 g de dovleac placintar curatat de coaja si seminte,
100 g zahar,
o lingurita de scortisoara
Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Umplutura:Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.
Clatite:Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).
Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.
Clatitele se servesc umplute cu dovleacul placintar.