Detalii Chec Godina cu banane
A iesit un chec pufos, aromat care a disparut imediat!Dam drumul la cuptor. Intr-o cratita punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu si amestecam continuu pana se topeste zaharul. Adaugam esenta de rom si lasam siropul sa se raceasca. Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam un galbenus, o lingura de ulei, o lingura de sirop si mixam. Dupa ce am terminat cu uleiul si galbenusurile, o sa mai ramana sirop pe care il adaugam in fir subtire mixand continuu. La final adaugam praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o spatula, sau lingura de lemn, de jos in sus. Se tapeteaza 2 tavi de chec, cu hartie de copt si se pune 1/3 din aluat, restul se amesteca cu cacao si se pune deasupra. Bananele se taie cuburi, se amesteca cu putina faina si se pun deasupra. Se coace la foc mediu cca 40 min sau pana trece testul scobitorii! Pofta buna!