A fost pregatit cu ceva vreme in urma pentru aniversarea zilei de nastere a tatalui meu. Este facut pe negustate. Dar placerea cu care s-a servit mi-a aratat ca nu am gresit nimic. Pentru mine aceasta bucurie a fost foarte mare.

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.

Din acest moment adaugam ouale, unul cate unul. Dupa fiecare mixam bine. Atentie! Nu il punem pe urmatorul pana ce precedentul nu este incorporat foarte bine. Dupa ce ouale au fost introduse in compozitie se adauga faina si amidonul, lingura cu lingura, apoi praful de copt si laptele. Omogenizam. Pregatim o tava de tort, o tapetam cu hartie de copt, punem compozitia si o punem la cuptor pentru 30-35 minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Cand trece de testul scobitorii, blatul este gata. Se scoate pe un gratar si se lasa la rece. Acest blat va fi taiat in doua. Crema:Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se formeaza o crema. Se adauga faina, se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se transfera pe aragaz. Se adauga esenta vanilie. Este gata cand ajunge la consistenta unei budinci. La final se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se trece printr-o strecuratoare pentru a fi indepartat orice posibil cocolos format. Se da la rece. Cand blatul s-a racit, este taiat pe jumatate.

Asamblare : Pe blatul de baza se pune crema, se pune al doilea blat. Peste al doilea se aseaza glazura de ciocolataGlazura: Pe foc se pune frisca intr-un vas. Intre timp se toaca ciocolata, se pune intr-un bol. Peste ciocolata se adauga frisca lichida fierbinte si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Cand aceasta s-a mai racorit putin se adauga peste tort uniform, lasand-o sa se scurga putin pe margini.blatul cu unt este foarte fraged si cere putina atentie atunci cand este taiat, asezat etc