Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss Uuuh si pozele geniale facute prajiturii la final,sunt doar datorita minunatei Noemi Bobaila, care pune un strop de pasiune si unul de creativitate in fiecare poza facuta ! Nici nu mai trebuie ataata prezentare nici prajiturii si nici pozelor,e clar ca sunt de necomparat! Sper ca ati avut un sfarsit de weekend linistit :)-KSSSIntai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste (ATENTIE SA NU FIARBA!). Adaugam esenta de vanilie si lasam ciocolata la racit putin. Dupa ce s-a racit punem ciocolata topita la congelator pentru 2 ore,timp in care pregatim blaturile. Dupa ce ciocolata a stat la congelator 2 ore,o mixam la viteza maxima pana ne sar capacele! (bine,nu-i asa mult,doar vreo 10-12 minute,continuu).

Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu 100g zahar pana cand zaharul aproape s-a topit. Adaugam apoi laptele si uleiul si omogenizam bine. Separat, mixam albusurile spuma tare,dupa care adaugam restul de zahar (100g) si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste spuma de albusuri adaugam si amestecul de galbenusuri,faina si praful de copt. In tava pentru copt punem hartia de copt si blatul si lasam la cuptor aprox. 20-25 minute.

Blatul 2: Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi cocosul,e destul 100g,eu am cam exagerat cu cocosul:)). Adaugam apoi si faina si praful de copt. In tava pentru copt punem hartie de copt si intindem aluatul.

Dupa cum vedeti,aluatul se intinde cam greu,dar pana la urma ii dam noi de capat! Lasam blatul la cuptor aprox. 20-25 minute.

Asamblare: Punem in tava primul blat (blat 1),il insiropati daca vreti(eu nu l-am insiropat),apoi punem mai mult de jumatate din crema. Punem peste si al doilea blat (blat 2),apoi punem restul de crema si presaram muuuult cocos. Lasam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, (la mine s-a mancat deja din ea si nu a stat nici macar 2 ore la figider:)) ),o savuram din plin!Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/prajitura-raffaello.html