Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana se evapora alcoolul. Intre timp, se transforma rosiile in pasta cu ajutorul unui blender. Se adauga in tigaie, impreuna cu rosiile in bulion. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la cuptor. Se indeparteaza capacul dupa 30 de minute si se mai adauga apa din cand in cand daca este nevoie. Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.

Se adauga peste sos impreuna cu o mana de Parmezan ras si ulei de masline extra virgin. Se mai adauga din apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos. Se decoreaza cu parmezan ras si ulei de masline extra virgin.

In imagine, cu fasole verde gatita la aburi.