De ceva vreme vreau sa testez aceasta paine cu cartofi. Am gasit mai multe retete, insa m-am oprit la cea a Jamilei careia ii multumesc. E foarte usor de facut, iar painica e absolut delicioasa! A doua zi s-a taiat perfect! Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi sa adaug mai multa sare (asta dupa gustul meu).

Se cerne faina.

Intr-un castron se amesteca faina cu razatura de cartofi si se framanta bine cu degetele.

Se adauga uleiul, sare si drojdia uscata si se toarna apa putin cate putin amestecand mereu pana se incorporeaza toata si se obtine un aluat lipicios.

Se rastoarna pe blatul pudrat cu faina si se framata cam 10 minute, adaugand cate putina faina de cate ori este nevoie pentru a nu se lipi.

Se pune aluatul framantat intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu folie.

Se lasa la crescut timp de o ora.

Dupa ce timpul a expirat, se intinde pe masa infainata, se aplatizeaza cu degetele, dupa care se ruleaza si i se da forma rotunda sau de franzela.

Se pune intr-o tava pudrata cu faina si se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se coace la 200 grade pentru 30-40 de minute.

A doua zi se taie perfect in felii.

Pofta buna!