Ploua, ploua, mai ceva ca-n poeziile lui Bacovia, dar si cand o da soarele sa te ti lesinuri, cum o dai nu-i bine, dar e bine sa-ti faci de lucru. Si am inceput din camara, sa fac inventarul la borcanele cu dulceata, am dat peste unele cu capsuni, alea care m-au enervat pe mine ca le-am facut cu gelfix, aratau ca un jeleu si le-am pus gand rau, da bun, zic eu,, ca pot...si sa indrazneasca pitbulul sa apara, ca vai mama lui....

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.

Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste galbenusuri mixand bine, pana am obtinut o crema spumoasa. Am adaugat faina si praful de copt cernute si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am impartit compozitia in doua si am copt doua blaturi. tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam cele doua blaturi obtinute sa se raceasca bine.

Crema : Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ciocolata si frisca lichida. Separat punem la hidratat gelatina in apa rece.

Asezam craticioara pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina stoarse bine, se amesteca si apoi de sa la congelator cca 30 de min, dupa care scoatem de la congelator si mixam bine pana-si dubleaza volumul.

Gemul de capsuni l-am pus intr-un castron si cu ajutorul blenderului am obtinut o pasta gelatinoasa omogena.

Asamblare: Intr-o tava mai inalta, de dimensiunile blatului, asezam folie alimentara, apoi asezam primul blat si intindem jumatate din gem, peste care intindem crema si uniformizam, apoi intindem restul de gem, asezam foaia a doua de blat, si presam usor sa se lipeasca bine. Dam tava la frigider pentru cca 2-3 ore, apoi cu ajutortul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura. Decoram cu ciocolata topita.pentru carcotasi, am avut 7 oua, unul mai mare care a facut cat 2, ca era cu doua galbenusuri...asta in cazul in care va apucati sa numarati OO-le.....