Intr-un vas punem 1/2 l lapte rece la care adaugam 2 oua intregi, 4 linguri zahar praf, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara macinata si 30 gr untura. Mixam toate aceste ingrediente apoi adaugam treptat cei 400 gr faina alba continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia va fi mai grosuta. Merele le curatam, indepartam cotorul si le feliem in felii subtiri. Merele astfel pregatite le adaugam la compozitia de mai sus si le amestecam bine. Intr-o tigaie incingem uleiul, cu o lingura luam din compozitie si le punem la prajit. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii, apoi le scoatem pe un servet sa se scurga de surplusul de ulei.

Intr-un vas punem 1/2 l lapte rece la care adaugam 2 oua intregi, 4 linguri zahar praf, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara macinata si 30 gr untura. Mixam toate aceste ingrediente apoi adaugam treptat cei 400 gr faina alba continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia va fi mai grosuta. Merele le curatam, indepartam cotorul si le feliem in felii subtiri. Merele astfel pregatite le adaugam la compozitia de mai sus si le amestecam bine. Intr-o tigaie incingem uleiul, cu o lingura luam din compozitie si le punem la prajit. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii, apoi le scoatem pe un servet sa se scurga de surplusul de ulei. Le pudram cu zahar praf si scortisoara.