Primul lucru la care ma gandesc cand vad tijele de rubarba pe piata este prajitura cu rubarba.

Este o prajitura racoroasa care mi-a ramas la suflet inca din copilarie.

Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.

Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.

Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.

Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam laptele,omogenizam,adaugam apoi uleiul in fir subtire si amestecam.

L a final punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou.

Punem aceasta compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt nivelam si apoi presaram deasupra cubuletele de rubarba.

Introducem tava la cuptor care a fost incalzit in prealabil la 180 grade,si lasam prajitura la copt cca 20 min.

In acest timp facem bezeaua cu cele 4 albusuri pe care le mixam pana capata un pic de consistenta apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana compozitia se intareste.

Probam prajitura,cand este aproape coapta o scoatem din cuptor si intindem bezeaua uniform apoi o punem din nou la cuptor pentru zece minute sau pana can suprafata bezelei a devenit lejer maronie.

Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.