Am vazut mai demult ceva asemanator, la Chefi la cutite si tare m-a incantat ideea, asa ca am pus-o in practica si i-am surprins tare placut pe baietii mei, servindu-le aceste oua in cuib de bacon, in week-end, la micul dejun(mai pe la pranz, ca asa se serveste micul dejun in week-end :) )Cartoful se fierbe in coaja, in apa clocotita cu un praf de sare, apoi se curata si se taie in cuburi.

Eu, de fapt, am preparat niste cartofi natur si am folosit unul de acolo.

Ceapa se taie in fasii, iar cascavalul se feliaza.

Se tapeteaza niste forme de briose cu hartiute de copt(optional) si se imbraca interiorul cu feliile de bacon.

Eu am avut doua tipuri de bacon, unul afumat si altul simplu.

La baza formelor de briose asezam cuburile de cartof, alternand cu feliile de cascaval si, optional, rondele de ceapa.

Presaram putin piper si rozmarin si spargem ouale peste ele.

Nu mai punem sare, ca este baconul sarat.

Asezam formele de briose intr-o tava si le dam la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190-200 grade, sau pana cand ouale sunt preparate si baconul bine rumenit.

Baconul se va strange foarte frumos in jurul ingredientelor, iar cascavalul se va topi si va imbraca cuburile de cartofi, lipindu-se bine de bacon si creand astfel fundul cosuletului.

Daca se doresc ouale mai moi, se scurteaza timpul de coacere cu 5-6 minute.

Eu am dorit mai degraba baconul mai rumen, mai crocant.

Sunt tare de efect aceste oua in cuib de bacon, merita sa le incercati!Spor si pofta buna!