In cautarea de idei gustoase si light pentru salata de vinete m-am oprit la sosul tzatiki,mereu servit separat langa vinete prajite . In bucataria proprie sunt sef... a, asa ca am combinat renumitul sos cu salata de vinete.

Castravetii s-au simtit usor crocanti doar la inceput . Cu siguranta ca voi mai prepara salata cu vinete a la tzatiki .

Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca .

Eu le-am tocat mai grosier . Imi place aceasta consistenta,sa simti gustul vinetei . Spalati legumele .

Ceapa si usturoiul se curata de primul strat de foi si de capetele uscate. Nu am curatat castravetii pentru ca erau proaspat culesi din gradina . Culoarea mai albicioasa a castravetilor se datoreaza faptului ca au crescut sub frunzele proprii imense . Taiati ceapa,usturoiul, castravetii si patrunjelul in bucati mai grosiere . Se pun aceste legume in vasul robotului si se mixeaza . Eu am folosit vasul blendarului vertical de mana . Se pun legumele mixate peste vinetele tocate . Adugati sare,piper, zeama de lamaie, iaurt si ulei de masline . Omogenizati amestecul si puneti salata la frigider . Serviti salata de vinete a la tzatiki cu paine proaspata . Daca sunteti la dieta folositi bucati de ardei .

Serviti salata rece insotita de legume preferate . Pentru tocarea vineteleor folositi un tocator pentru vinete de lemn sau un cutit inoxidabil . NU- mixati vinetele in robot . se vor zdrobi semintele si salata va capata un gust amar .