Intai de toate trebuie sa va povestesc o intamplare care doar acum mi se pare amuzanta haha:)). Mi-am propus sa fac cakepops, m-am dus la magazin sa imi cumpar cele necesare. Tin sa mentionez ca niciodata nu iau ce trebuie din prima...tot imi zic: Nu am nevoie de o lista, stiu deja ce imi trebuie! Ajung acasa si constat ca nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel putin 3 ori haha :)). Asa s-a intamplat si in ziua in care am facut cakepops. Si pentru ca nu era indeajuns doar atat, dupa ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit sa ies vreo 30 minute pana in oras. Ce se poate intampla in 30 de minue? Vin acasa, ma pregatesc de continuat gatitul si vad tava in care am lasat blatul, langa aragaz. Tava este exact unde am lasat-o, dar blatul mancat pe mai mult decat jumatate! Asa-i la noi, vrei sa pastrezi ceva bun, pui bilet cu NU MANCA si ar fi bine ca ceea ce pastrezi sa dispara imediat altfel biletul nu se citeste haha:)). Pe bune ca atunci nu mi s-a parut deloc amuzant insa acum da haha:)). *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai ramas am facut doar 4-5.

Pregatim intai blatul pentru cakepops-uri: mixam ouale impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Adaugam laptele si uleiul si continuam mixarea. Separat, amestecam faina cu praful de copt si punem amestecul peste oua. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-o tava, punem hartie de copt si turnam blatul pe care il lasam la coptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru decor trebuie sa topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida si untul. Lasam amestecul la rece 1-2 ore.

Intr-un vas, faramitam blatul si il amestecam cu 2-3 linguri de dulceata. Amestecul trebuie sa fie usor de modelat.

Dupa ce am amestecat bine, modelam bilute din blat. Eu le fac mai mari sa putem folosi scuza am mancat doar una , insa voi le puteti face mai micute. Trecem prin ciocolata scoasa din frigider capatul unui bat de frigarui, cam 1 cm, si il infigem usor in mijlocul bilutei. Ciocolata alba ramasa, o mixam la viteza maxima pentru aprox. 10 minute. O punem intr-un pos si decoram bilutele din blat.

Dam cakepops-urile la frigider 3-4 ore apoi le impartim si cu restul!Reteta si pe blog; http://delightsts.blogspot.ro/2016/07/cakepops_19.html