Mi-a venit aceasta idee dupa ce am mancat ciocolata cu fulgi de chilli . Mi-a placut combinatia dulce- picant !Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece . Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au ,, vizitatori in interior acestia vor iesi la suprafata apei . Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site . Se curata de samburi si se presara in straturi jumatate din cantitatea de zahar. Acoperiti vasul si lasati ca fructele sa se macereze de seara pana dimineata . Ciresele lasa sirop . Daca va pare prea mult,colectati excesul si-l folositi la prepararea de bauturi racoritoare . Adugati piperul boabe peste fructe . Puneti ciresele la fiert intr-o oala non-aderenta . Eu le-am fiert timp de 40 minute in multicooker-ul Philips . Se pune restul de zahar si se mai fierbe 20 minute . Puneti dulceata in borcanele curate, uscate, sterilizate corespunzator si inchideti ermetic cu ajutorul capacului cu filet . Borcanele se pun la dunst cald uscat, invelite bine cu o patura groasa pana a doua zi . Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii. Pastrati borcanele cu dulceata la rece in camara sau pivnita pana in momentul consumarii . Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez, gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii. Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez, gris cu lapte sau garnitura la papanasi .