Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou, dar a mancat tot si m-am bucurat mult :XPerisoare :Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.

Ne ocupam de zeama:Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul a inflorit.

Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper. Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba. Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.

Mi-au iesit 36 perisoare.