Quatre -quarts (4 parti egale) este o prajitura clasica din regiunea Bretania- Franta.

De ce se numeste asa?Pentru ca este pur si simplu compusa din patru ingrediente in cantitati egale: un sfert de faina, un sfert de zahar, un sfert de unt si un sfert de oua.

O pueti apoi declina cu fructe, cu ciocolata....posibilitatile sunt nelimitatate. Va prezint reteta clasica parfumata cu lamaie si decorata pentru Halloween?http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/chec-quatre-quarts-pentru-halloween.htmlIncalziti cuptorul la 180 C. Topiti untul la microunde.

In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.

Incorporati untul topit si racit.

Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.

Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.

Varsati compozitia intr-o forma de chec unsa.

Am pastrat 4 linguri, am pus un pic de colorant negru si le-am depus peste compozitia precedenta in mijloc.

Dati la cuptor timp de 40 de minute. Scoateti din forma si lasati-l sa se raceasca pe un grill.

Incalziti la bain marie fondantul, Cand devine moale si are o consistenta lucioasa turnati peste chec o parte din el.

Puteti colora restul de fondant ramas cu diverse culori si decora checul.

Lasati 30 de minute sa se usuce, taiati checul felii si serviti.

Daca nu aveti fondant puteti face o glazura alba simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie. Cantariti 3 oua (fara coaja :))- apoi pregatiti aceeasi cantitate de faina, zahar, unt